Po pierwszej turze wyborów na PRZEWODNICZĄCEGO SLD

dodano 2016-01-17 10:34 w kategorii: Kraj

Dnia 16.01.2016 w naszej partii członkowie SLD uczestniczyli w bezpośrednich wyborach na Przewodniczącego SLD. Do listy 61 członków który byli wyznaczeni przez Sekretarza Generalnego do wzięcia udziału w wyborach w Zabrzu, komisja dopisała 8 członków z czynnym i biernym prawem wyborczym już w czasie trwania spotkania. W tym samym czasie Rada Miejska wybierała Delegatów na Kongres.

Ten dzień osobiście także dla mnie był bardzo ważny, ponieważ syn czynnie uprawiający sport od jedenastego roku życia, postanowił reprezentować swój klub sportowy w Czechach (Republika Czeska). Udało mi się połączyć te dwa tak ważne dla mnie wydarzenia. Syn poprawił swoją "życiówkę" w występach halowych, jest z nich zadowolony. Ja siedząc na trybunie zauważyłam i porównałam z naszymi  polskimi zawodami w których od czasu do czasu biorę udział:

Czechy

Widoczna ochrona, duża ilość pracowników

Nie zauważalna ochrona zawodów

Z każdego rodzaju jedzenia niewielki wybór ale świeżo i tanio

Niesmacznie i drogo

Wyjazd bez opiekuna

Różnie

Przed rozpoczęciem biegu, jeden z sędziów podszedł i wskazał miejsce które synowi przydzielono

Nie zauważyłam takiej pomocy dla startujących  z poza naszego kraju

Startował w pierwszej grupie (przydział do grupy wg dotychczasowych wyników)

Często pozbawiany startu w pierwszej grupie, mimo wyników lepszych od niektórych w niej startujących